Brilleglas

Pris og kvalitet hænger sammen

Hvert brilleglas er unikt. Det er fremstillet og specialslebet, så det passer til dit nye brillestel og til dit syn.

Buus Optik fører udelukkende brilleglas af den fornemste kvalitet fra førende leverandører som Essilor, Hoya, Zeiss og Rodenstock.

Brilleglas bliver slebet i butikken, også i specielle faconer efter ønske. Her kan der være tale om, uindfattede briller i særdeleshed fra Lindberg.

Buus Optik har altid glas uden styrke med antirefleks-behandling på lager. Det betyder at vi med kort varsel kan designe og producere helt individuelle faconer og briller i nært samarbejde med kunden.

 

GLAS ELLER PLAST?
Fordelene ved plast er lav vægt og høj brudstyrke, og ulempen, at plast lettere bliver ridset. Det kan overfladebehandles, så det bliver mere modstandsdygtigt over for ridser. Hvis vægten er vigtig, er plast en god løsning. Til randløse briller anvendes normalt plast.

Med højtbrydende glas kan man få både høj styrke og lav vægt. Højtbrydende glas forstærker lysets brydning, og dermed kan man opnå høj styrke med tynde og dermed lette glas.

Både glas og plast kan refleksbehandles, så op til 99 % af de irriterende reflekser fjernes.

GLASTYPER:

Enkeltstyrke glas. Har samme styrke i hele glasset.

Dobbeltslebne glas, også kaldet bifokale glas. Har to styrker: Afstandsstyrke øverst og læsefelt nederst.
Der er synlig overgang mellem synsfelterne.

Glidende overgang, også kaldet progressive glas. Flerstyrkeglas med glidende overgang har afstandsfelt øverst og glidende overgang til læsestyrke nederst.

Pris
Der er en tæt sammenhæng mellem pris og kvalitet. Billigere glas er tungere og tykkere og giver større forvrængning i synsfeltets yderområde. Glas i et højere prisleje giver fordele som lav vægt, høj brudstyrke og minimal forvrængning.