Få foretaget en synsprøve hos Buus Optik i Roskilde

De fleste ved nok meget bekendt, at man skal have foretaget en synsprøve hos en optiker for at kunne vide, hvad ens øjne har brug for af styrke, om man har bygningsfejl osv. En synsprøve er altså din sikkerhed for et godt syn uanset problem. Buus Optik i Roskilde står klar til at foretage en synsprøve på dig, hvis du finder det nødvendigt. Det kan være pga. ændringer i dit syn og eventuelt behov for nye briller, eller fordi du simpelthen har mistanke om, at du muligvis har brug for briller.

Hvordan fungerer en synsprøve?

En almindelig synsprøve udføres ved hjælp af bogstavtavler og en såkaldt phoroptor, der er en ”kæmpebrille” med mange brilleglas. En synsprøve består af 21 tests, der kan afsløre eventuelle synsfejl. Ved behov for yderligere individuelle prøver, kan et øjes optiske system måles. Det vil sige, at der herefter kan konstateres, om du f.eks. har:

  • Fokuseringsbesvær
  • Bygningsfejl
  • Eller samsynsproblemer

Derudover kan musklernes funktion i dit øje testes og afsløre f.eks.:

  • Farvesyn
  • Dybdesyn
  • Eller stereosyn

Der kan i særlige tilfælde være behov for en undersøgelse af hornhinden og målinger af trykket i øjnene. Til dig i Roskilde står der uddannede og kompetente optikere klar til at hjælpe dig hos Buus Optik.

Dine hverdagsaktiviteter i Roskilde omegn er en vigtig del af en synsprøve

Når du skal have foretaget en synsprøve, vil din optiker stille dig en række spørgsmål. Disse spørgsmål vedrører hverdagsting som dit arbejdsmiljø, læsevaner, øjenproblemer, hovedpine osv. Ud fra svarene på disse spørgsmål samt svarene fra synsprøven, kan optikeren hjælpe dig med forslag til løsning af eventuelle synsproblemer. En synsprøve varer ca. en halv time, og det anbefales, at du bestiller tid. Om synstræning, kontaktlinser eller briller er løsningen for dig, finder du ud af med din optiker efter synsprøven.